Βραδιά για λάτρεις του θεάτρου η κοπή πίτας του Θεάτρου Χαλκίδας

Βραδιά για λάτρεις του θεάτρου η κοπή πίτας του Θεάτρου Χαλκίδας. 

Εν μέσω παραδοσιακής μουσικής και τυχερών της βραδιάς, ανακοινώθηκε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Μια γεμάτη πολιτιστικές υποσχέσεις βραδιά σε συνεργασία με το σύλλογο ¨το Αλωνάκι¨ έζησαν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θεάτρου Χαλκίδας χθες το βράδυ στο ζεστό χώρο της Οδού Ονείρων. Μέλη και φίλοι του Θεάτρου, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων καθώς και εκπρόσωποι τοπικού τύπου δήλωσαν την παρουσία τους σαν επισφράγισμα της στήριξής τους στην συνολική προσπάθεια του Θεάτρου. Την εκδήλωση χαιρέτισε η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο βουλευτής Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο η πρόεδρος του Θεάτρου Μαίρη Μουρσελλά που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχόμενη “Φαντασία – πάθος, δημιουργικότητα και όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα”. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο αντιδήμαρχος τοπικής κοινότητας Αυλίδας Λευτέρης Λιβαδίτης, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, ο Λευτέρης Λιανοστάθης πρόεδρος του συλλόγου ¨το Αλωνάκι¨, ο αστροφυσικός και καλός φίλος του θεάτρου Αντώνης Αντωνίου και πολλοί άλλοι.

Στη διάρκεια της βραδιάς μίλησε εκ μέρους του συλλόγου “το Αλωνάκι” ο δικηγόρος Γιώργος Σπυρόπουλος με θέμα “Το Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι και το ταξίδι του στο χρόνο”αναπτύσσοντας με συγκεκριμένες αναφορές τον ρόλο του εν λόγω τραγουδιού στην πορεία των χρόνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Κάνοντας χρήση χαρακτηριστικών παραδειγμάτων, αναφέρθηκε στις έντονες επιρροές που δέχθηκε, τις ρίζες του μέσα στους άγνωστους στιχουργούς και τον απλό λαό, ακόμη και την εξέλιξή του μέσα στη σύγχρονη μουσική που έχει μετασχηματίσει επιτυχημένα αγαπημένα κομμάτια σε μουσικά πρότυπα που εξακολουθούν να συγκινούν τη νέα γενιά. 

Συνεχής δραστηριότητα

Η Μαίρη Μουρσελλά μίλησε για τη δραστηριότητα του Θεάτρου μέσα στο 2019, τις εκδρομές σε γνωστά Αθηναϊκά θέατρα, τηνθεατρική παράσταση στο Μουσείο της Αρέθουσας, την Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σταθμό του ΟΣΕ, τα δρώμενα σε δρόμους της πόλης, σε αίθουσα του δικαστηρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη “Δημήτρης Μυταράς” και στο ανενεργό λατομείο του Πολιτιστικού Χώρου Αυλίδειας Αρτέμιδας όπου κορυφώνεται εδώ και τρία χρόνια η δραστηριότητα με το BioMechanical Festival. Στάθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο που παίζουν τα δύο θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων και παιδιών που λειτούργησαν την περσινή χρονιά αντίστοιχα με την καθοδήγηση της πρώην καλλιτεχνικής διευθύντριας Μαρίνας Μέργου και της θεατροπαιδαγωγού Ευρυδίκης Σαμαρά. Με εκτενείς αναφορές στο Bio Mechanical Festivalτόνισε το μηνιαίο πλούσιο πρόγραμμά του και την κεντρική του παράσταση που την παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου. “Είναι σήμερα μια υπέροχη ιδέα που εμπνέει!” υπογράμμισε τονίζοντας ότι και το 2020 είναι πλούσιο σε δράσεις. Μεταξύ αυτών ανέφερε την φετινή κεντρική παράσταση του Φεστιβάλ “Αχαρνής” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Δάμπαση, νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Χαλκίδας. Κατά σειρά μέχρι τον Ιούλιο, μήνα του Φεστιβάλ, ανακοίνωσε μια σειρά εκδηλώσεων στις 20, 27 Ιανουαρίου και 3, 10 Φεβρουαρίου με τίτλο “Ανθρώπινες Φωνές” στην Οδό Ονείρων με ερμηνείες τεσσάρων γυναικών από μονολόγους Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Στις 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα “Μύθοι και παραδόσεις του τόπου μας” στον λογοτέχνη Τάσο Παπαποστόλου σε συνεργασία με τον σύλλογο “Οι φίλοι του Γ.Σκαρίμπα” και το βιβλιοπωλείο του Γιώργου Παπαποστόλου. Για τον μήνα Φεβρουάριο και στο πλαίσιο της δράσης της παιδικής σκηνής θα ανεβεί για τα σχολεία στο Θέατρο Παπαδημητρίου το μουσικό παραμύθι “Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν” σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ευδοκίας Ζέρβα. Όπως επίσης σχεδιάζεται και προγραμματίζεται η περιοδεύουσα παιδική παράσταση της Ευρυδίκης Σαμαρά και Γεωργίας Καρλατήρα «Κυδώνης και Σαρδέλας Νο1». Ακολούθως στα τέλη Μαρτίου θα παρουσιαστεί από το εργαστήρι ενηλίκων η παράσταση “Τ.Ι.Ν.Α.” ένα σύγχρονο και επίκαιρο έργο του Γάλλου Σιμόν Γκραζνά σε σκηνοθεσία του Γιώργου Δάμπαση, ενώ προηγουμένως στις 27 Μαρτίου θα γνωστοποιηθεί το πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Bio MechanicalFestival.

Ενθουσιασμός και ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα

Το μουσικό μέρος της επιτυχημένης βραδιάς κάλυψε το μουσικό συγκρότημα έντεχνης παραδοσιακής μουσικής “Αντάμωμα” με τους: Σπύρο Γεωργιάδη στο ούτι, Γιώργο Τσόγκα στο βιολί, Σταμάτη Χαϊνά στο κοντραμπάσο και Δημήτρη Κικίδη στην κιθάρα που συμπαρέσυραν τους καλεσμένους σε μια ενθουσιώδη, χορευτική συμμετοχή. Η κ. Μουρσελλά ευχαρίστησε τους χορηγούς που συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και την πρώην πρόεδρο του Θεάτρου Ζωή Λιβανίου που είχε την ιδέα και την διοργάνωση των δρώμενων που θα γίνουν στην ¨οδό Ονείρων¨. 

Πριν το πέρας της εκδήλωσης έγιναν κληρώσεις όπου οι τυχεροί κέρδισαν διάφορα δώρα. Το φλουρί της πίτας κέρδισε η κα Μαρία Αντωνίου.