Θεατρικά εργαστήρια 2021 – 2022

Η τέχνη του θεάτρου, πέρα από τη δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης,  προσφέρει εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από παιδιά και ενήλικες για ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, όπως συνεργατικότητα, ομαδικότητα, προσαρμοστικότητα, επίλυση προβλημάτων, γνωριμία με τον εαυτό, άνοιγμα σε νέα πεδία σκέψης, γνωριμία με την ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική ιστορία, δυνατότητα για πολιτισμική παρέμβαση στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα.   

Το Θέατρο Χαλκίδας, με στόχο την  ενεργοποίηση αυτών των δεξιοτήτων, συνεχίζει και για τη φετινή χρονιά τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες και καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

Θεατρικό εργαστήριο για ενήλικες - Τμ. Θεάτρου

Εμψυχώτρια: Μαρία Βαρδάκα, σκηνοθέτης – θεατρολόγος

 

Το φετινό εργαστήριο θα κινηθεί με άξονα το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, μέσω του οποίου θα αναζητήσουμε εργαλεία υποκριτικής, ιστορίας θεάτρου, ερμηνευτικής προσέγγισης κειμένου και σύνδεσης με το σύγχρονο θέατρο.

 

Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2021 – Μάρτιος 2022

Κάθε Πέμπτη, 18.00-21.00 (τρεις ώρες / εβδομάδα)

Κόστος εργαστηρίου: 20 ευρώ/μήνα

Κόστος πακέτου (Θεάτρου & Μουσικής): 27 ευρώ/μήνα

Θεατρικό εργαστήριο για ενήλικες - Τμ. Μουσικής

Εμψυχωτής: Κώστας Κουρμπέτης, συνθέτης – μονωδός

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην εξάσκηση  για την  ελεύθερη εκφορά του ήχου και θα στοχεύσει στη σωστή λειτουργία του φωνητικού οργάνου.

Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2021 – Μάρτιος 2022

Κάθε Παρασκευή, 19.30 – 20.30 (μια ώρα / εβδομάδα)

Κόστος εργαστηρίου: 12 ευρώ/μήνα
Κόστος πακέτου (Θεάτρου & Μουσικής): 27 ευρώ/μήνα

Θεατρικό εργαστήριο για παιδιά (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)

Εμψυχώτρια: Βάσια Σκούρα, ηθοποιός – θεατροπαιδαγωγός

 

Έλα να παίξουμε… Να μεταμορφωθούμε σε πουλιά και να πετάξουμε…. να γίνουμε ρόλοι μέσα από πίνακες ζωγραφικής, να ταξιδέψουμε ως την άκρη του κόσμου με μια βάρκα από εφημερίδα… να ζήσεις σαν ήρωας Παραμυθιού… να κάνεις μια παράσταση με μια καρέκλα… να γίνεις ο στίχος ενός τραγουδιού… να γνωρίσεις θεατρικούς συγγραφείς…

 

Στο φετινό εργαστήριο στόχος μας είναι τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα να αναπτύξουν την φαντασία και το λόγο τους και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

 

Παραμύθια, πίνακες ζωγραφικής, θεατρικοί συγγραφείς του παγκόσμιου ρεπερτορίου, τραγούδια, τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού, ο αυτοσχεδιασμός, η δραματοποίηση, το συμβολικό παιχνίδι, παιχνίδια μεταμορφώσεων θα αποτελέσουν τα εργαλεία για το μάθημα μας.

 

Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2021 – Ιούνιος 2022

Κάθε  Τετάρτη, 17.30 – 18.45  (εβδομηνταπέντε λεπτά / εβδομάδα)

 

Κόστος εργαστηρίου: 10 ευρώ/μήνα. 

Έκπτωση για αδέρφια: 15 ευρώ/μήνα. 

Θεατρικό εργαστήριο για εφήβους (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Εμψυχώτρια: Βάσια Σκούρα, ηθοποιός – θεατροπαιδαγωγός

 

Φτιάξε τη δική σου ιστορία…

 

Με αφορμή έναν αυτοσχεδιασμό, ένα κείμενο, μια εικόνα, έναν ήχο, την ομάδα, τα συναισθήματα, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου ιστορία και πού ξέρεις, μπορεί να καταφέρουμε να την κάνουμε και θεατρική παράσταση…

 

Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022
Κάθε Τετάρτη, 19.00 – 20.30  (μιάμιση ώρα / εβδομάδα)
Κόστος εργαστηρίου: 12 ευρώ/μήνα

advanced divider

Γνωρίστε τους

Μαρία Βαρδάκα

Σκηνοθέτης - Θεατρολόγος
Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. Το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Συνεργάτης του Εθνικού Θεάτρου, του Δη.πε.θε. Κοζάνης, του Θεάτρου Χαλκίδας του πρώην Δήμου Άνοιξης Αττικής ως σκηνοθέτης, δραματουργός, μεταφράστρια. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Κάρολος Κουν Δραματουργίας και με το Κρατικό Βραβείο Σεναρίου. Εργάζεται ως θεατρολόγος στην Α' βάθμια και Β' βάθμια εκπαίδευση. Έχει σκηνοθετήσει πληθώρα παραστάσεων για το Θ.Χ. με πιο πρόσφατη τους Βάτραχους του Αριστοφάνη, το καλοκαίρι 2021 στο πλαίσιο του 5ου bio - Mechanical Festival.

Βάσια Σκούρα

Ηθοποιός Θεατροπαιδαγωγός
Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Ίασμος, Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ και έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων Θεατρικού Παιχνιδιού. Συνεργάζεται με δημοτικά σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους ως σκηνοθέτης και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδίου, ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα διδάξει υποκριτική στη σχολή Tabula Rasa. Με το Θ.Χ. συνεργάζεται από το 2012 ως ηθοποιός, ως μελος του Δ.Σ. (την περίοδο 2018 –2020) και ως βοηθός σκηνοθέτης και συνεργάτης στη δραματουργία στην παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 5ου bio – Mechanical Festival το καλοκαίρι του 2021.

Κώστας Κουρμπέτης

Συνθέτης - Μονωδός
Οι Μουσικές του σπουδές περιλαμβάνουν τα πτυχία Ωδικής, Ειδικού, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Ενοργάνωσης Πνευστών, Δίπλωμα Σύνθεσης και Δίπλωμα Μονωδίας. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες, ενώ συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για τις παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Ταύροις », «Ελένη» και «Βάτραχοι» που ανέβασε το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio – Mechanical Festival. Διετέλεσε Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας "Νίκος Σκαλκώτας" κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ίδρυσής του (2014-2017). Διδάσκει Μαθηματικά και Μουσική (ως 2η ειδικότητα) στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου Διευθυντών Χορωδιών.
advanced divider

Αίτηση

Για πληροφορίες ή αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε και στα τηλέφωνα: 697 499 3021, 697 216 2440, 698 712 6304

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.