Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων 2020-2021

Το Θέατρο Χαλκίδας καλεί σε συμμετοχή, στο θεατρικό εργαστήριο που οργανώνει. Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται κάποια πρότερη ενασχόληση με το θέατρο. Απαραίτητη είναι η διάθεση για διεύθυνση των οριζόντων!

Τα μαθήματα ανέλαβε η ηθοποιός Γεωργία Καρλατήρα. Όπως η ίδια τονίζει «Πεδίο έρευνάς μας θα αποτελέσει ο χώρος (πως υπάρχουμε και δρούμε μέσα σε αυτόν), τα συναισθήματα (πως τα αναγνωρίζουμε και τα αποδεχόμαστε) και η επικοινωνία, συνδυάζοντας τα παραπάνω (πως μοιραζόμαστε και πως συνεργαζόμαστε παραγωγικά)».

Το θεατρικό εργαστήρι θα γίνεται στον Πολιτιστικό χώρο «Αθηνά», στην οδό Σιώκου 5 (πλησίον του Θεάτρου Παπαδημητρίου), κάθε Δευτέρα από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 (δυο ώρες). Τα μαθήματα ξεκινάνε την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 και το κόστος συμμετοχής είναι είκοσι ευρώ (20€) το μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 6974993021 (κυρία Γεωργιάδη). 


Βιογραφικό εμψυχώτριας
Η Γεωργία Καρλατήρα έχει σπουδάσει την υποκριτική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο και είναι σε εξέλιξη το μεταπτυχιακό της στην θεατρολογία. Είμαι πολύ τυχερή γιατί συνάντησα σπουδαίους δασκάλους και τα διδάγματα τους με συντροφεύουν πάντα. Εχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Γιούρι Λιουμπίμωφ, η Λυδία Κονιόρδου, ο Αντώνης Διαμαντής, Μαρίνα Μέργου κ.α.
Εδώ και μια δεκαετία εργάζετε με παιδιά και ενήλικες. Εκτός της διδασκαλίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και πολλές από αυτές έχει γράψει και τα θεατρικά κείμενα: “Τα μυρμήγκια” , “Της κουζίνας τα καμώματα” , ” Σαρδέλας και Κυδώνης” καθώς και θεατρικά για παιδιά όπως:”Το δάγκωμα του απείρου” , “Βασιλική” κ.α..
Είναι συνεργάτης του θεάτρου ΟΜΜΑ και έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπου έχει δώσει παραστάσεις με το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη” Ασκητική”.
Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Χαλκίδας το 2018 ως εμψυχώτρια στο θεατρικό εργαστήρι, στην παράσταση του θεάτρου Χαλκίδας πέρσι το καλοκαίρι στα πλαίσια του bio-Mechanical Festival “Πηνελοπιάδα” στο ρόλο της Πηνελόπης και φέτος στο “Ξημέρωμα στην Αυλίδα”. Επίσης η συνεργασία της με την ΕΠΑΨΥ στην Χαλκίδα, της αποκαλύπτει έναν εντελώς καινούργιο τρόπο να δουλεύει σε θεατρικά μονοπάτια.