Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Χαλκίδας, Γιώργος Δάμπασης, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα-πρόσκληση ανάγνωσης, της παράστασης «Αχαρνής» του Αριστοφάνη

Το καλοκαίρι του 2020, στα πλαίσια του 4ου bio-Mechanical festival, το θέατρο Χαλκίδας δέχτηκε την πρόταση μου για την παραγωγή και εκτέλεση της παράστασης «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

Ο θίασος θα συγκροτηθεί από πολίτες της Χαλκίδας. Το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλη την πόλη και είναι ανοιχτό σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για την ανάγνωση του έργου και την γνωριμία με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της παράστασης .

Την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου στις 17:00, στα γραφεία του Θεάτρου Χαλκίδας (Μεσσαπίων 4, 4ος οροφος)

Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα συγκροτηθεί θίασος με συγκεκριμένους και χρονικά τοποθετημένους στόχους, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλους: Η προσφορά, η επίδραση , η χρησιμότητα και η συμπαράσταση θα είναι τα κριτήρια για την επιλογή των ηθοποιών. Η ομαδικότητα, το κύριο γνώρισμα. Η δέσμευση και η εξαιρετική αφοσίωση στην ομάδα, θα θεωρηθεί μέγιστο υποκριτικό ταλέντο.

Καλώ όσους επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αυτήν την ανάγνωση, να φέρετε τα ανθρώπινα ταλέντα σας και τις ευγενείς αρετές σας: παραγωγικότητα, αυτοπειθαρχία, θάρρος, τιμιότητα, ενσυναίσθηση, ακεραιότητα και τις ηγετικές ικανότητες σας, όπως ορίζονται στο θέατρο.

Το να ηγείσαι στον θίασο σημαίνει να τον υπηρετείς.

Ο φιλόσοφος Τζελαλεντίν Ρουμί μας το λέει με τρόπο θαυμαστό:

«Άσε την σταγόνα, γίνε ωκεανός…»

 

Με εκτίμηση,

ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Χαλκίδας και σκηνοθέτης της καλοκαιρινής παράστασης Αχαρνής, ηθοποιός,

Γεώργιος Δάμπασης

 

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου στις 17:00

Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα

Μ. xalkidatheatro@gmail.com

Τ. 697 216 2440