Το Θέατρο Χαλκίδας

Το Θέατρο Χαλκίδας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1981 και έχει μέχρι σήμερα συνεχή πολιτιστική – θεατρική δράση στη Χαλκίδα και στην Εύβοια. 

Από το 2012, κάθε καλοκαίρι, δίνει με μεγάλη επιτυχία θεατρικές παραστάσεις στον ανενεργό λατομικό χώρο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στον όρμο Μικρό Βαθύ Αυλίδας προκειμένου να αναδείξει την περιοχή αυτή που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος από όπου, σύμφωνα με τον Όμηρο, ξεκίνησε η Τρωική εκστρατεία και σύμφωνα με τον μύθο εδώ βρίσκεται ο τόπος της θυσίας της Ιφιγένειας. 

Το 2017 ξεκίνησε μια πιο συντονισμένη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της περιοχής με σκοπό την ανάδειξη του τόπου ως πολιτιστικού χώρου με τοπική και πανελλήνια εμβέλεια, και με προοπτική ευρωπαϊκή και διεθνή. Στο πλαίσιο αυτό το 2017 και το 2018 και 2019 το Θέατρο Χαλκίδας διοργάνωσε εκεί, το 1ο, το 2ο και το 3ο bio-Mechanical festival από την 1η έως την 31η Ιουλίου υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και του Δήμου Χαλκιδέων, αλλά κυρίως την σημαντική οικονομική βοήθεια επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής μας. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν θεατρικές ομάδες από Χαλκίδα, Θήβα, Αθήνα, χορευτικοί σύλλογοι, μουσικά συγκροτήματα, χορωδίες, καλλιτέχνες με προσωπικές εκθέσεις. Η συμμετοχή δε του κοινού ήταν μεγάλη και ένθερμη φτάνοντας για όλες τις εκδηλώσεις τις 9.000 θεατές το χρόνο. 

Το Θέατρο Χαλκίδας φέτος θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με την παράσταση «Αυλίδα, Καλοκαίρι 2020 μ.Κ. (μετά Κορονοϊoύ) …και εφορμούν με ορμή στον όρμο». Λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας, ότι το θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 4ου bio-Mechanical festival, θα αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης κοινού από Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, παρακαλούμε ώστε και φέτος να είστε στο πλευρό μας, με την αντίστοιχη προβολή της εταιρείας σας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε προϋπολογισμό του φεστιβάλ και της καλοκαιρινής παράστασης του Θεάτρου Χαλκίδας.   

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος:Λιβανίου Ζωή
Αντιπρόεδρος:Κουρούπης Αστέριος
Γεν. Γραμματέας:Γεωργιάδη Χαρά
Ειδ. Γραμματέας:Τζαφέρος Παναγιώτης
Ταμίας:Αλεξανδρή Ελένη
Υπεύθυνη υλικού:Αναστασίου Σταματούλα
Υπεύθυνη επικοινωνίας – media:Χουλιέρη Μαίρη

Ειδικός Σύμβουλος: Θεόφιλος Ιάσονας Τσουκαλάς (jtsoukalas@theatroxalkidas.gr)