Πρόσκληση συμμετοχής στο 8ο bio – Mechanical Festival

ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ

Να’ ν’ αφράτος ο τόπος

Τίτλος από το ομώνυμο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα

Το Θέατρο Χαλκίδας διοργανώνει για όγδοη  συνεχή χρονιά το bio-Mechanical Festival, στον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, από 6  έως 29 Ιουλίου  2024.

Το bio-Mechanical Festival έχει  εδραιωθεί ως πολιτιστικός θεσμός που αναδεικνύει την ιστορία του μυθικού τόπου, παρέχοντας καλλιτεχνική στέγη  για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Θεάτρου Χαλκίδας και άλλων τοπικών και περιφερειακών πολιτιστικών σχημάτων, ενώ ταυτόχρονα  φιλοξενεί θεάματα και εκδηλώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι στόχοι του Φεστιβάλ είναι:

  • Να αναζητήσει ανθρώπινους τρόπους (bio) και κατ’ επέκταση χειρονομίες πολιτισμού, ώστε να επουλωθούν οι πληγές του πολιτιστικού χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος, όπου το φυσικό τοπίο έχει μεταμορφωθεί σε βιομηχανικό κουφάρι, μετά από πολλές δεκαετίες που κυριάρχησαν οι μηχανές (mechanical).
  • Να αξιοποιήσει πολιτιστικά και να αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος.
  • Να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον μέσω της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου.
  • Να συμβάλει στη δημιουργία νέων, αυθεντικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών τάσεων, που θα αντικατοπτρίζουν τη δυναμική και τις δυνατότητες των «νέων» δημιουργών, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το Θέατρο Χαλκίδας προσκαλεί όσους φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες,  καλλιτέχνες  που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ με δρώμενα, θέατρο, μουσική, χορό, εκθέσεις, προβολές, ή  άλλους τρόπους, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11: 59 μ. μ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις οι ενδιαφερόμεν@ μπορούν να επικοινωνούν μέσω της διεύθυνσης applications@bmfestival.com .

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.